Uzmanı uyardı: Yanlış estetik müdahalelerin 5 tehlikeli sonucu

Aptoula: Estetik İşlemlerde Bilinçli ve Sağlıklı Yaklaşım Şart

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Aptoula estetik işlemlerin bilinçsizce ve sağlıksız ortamlarda uygulanmasının tehlikelere davetiye çıkardığını belirtti. Estetik uygulamaların cilt sağlığını korumak açısından önemli olduğunu vurgulayan Aptoula, bu işlemlerin steril ortamlarda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Aptoula, estetik işlemlerin sadece görünümü değiştirmek için değil, aynı zamanda cilt sağlığını desteklemek ve eksiklikleri gidermek amacıyla yapılması gerektiğini belirtti. Hacim verme ve şekil değiştirme işlemlerinin yanı sıra cildi besleyen ve gençleştiren işlemlerin de önemli olduğunu ifade etti.

Botoks ve dolgu gibi işlemlerin kontrolsüz ortamlarda yapıldığında ciddi riskler taşıdığını ve yanlış uygulamalar sonucunda çeşitli komplikasyonlara yol açabileceğini söyleyen Aptoula, özellikle genç yaşta bu tür işlemlerin yapılmaması gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının gerçeği yansıtmayabileceğine dikkat çekerek, işlemlerin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini önerdi.

Related Posts

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?