Altın alımında yeni dönem: Artık fark ödemesi yapılmayacak

Türkiye’de Yüksek Enflasyon Nedeniyle Altın Alım Satımında Yeni Dönem Başladı

Türkiye’de enflasyonun yükselmesi, birçok vatandaşın birikimlerini güvenli bir liman olan altına yönlendirmesine sebep olurken, yastık altında saklanan altınların güvenliği konusundaki endişeler de artıyor.

Altın Alımında Fiziki Teslimatlar Başladı

Ekonomi yönetimi, döviz ve altın talebini kontrol altına almak amacıyla bankalara örtülü talimatlar verirken, mobil bankacılık uygulamaları ve şubeler aracılığıyla gerçekleştirilen altın alım-satım işlemlerinde makas aralıklarında artış gözlendi. Bankalar, müşterilerin altın alımını teşvik etmek için fiziki altın teslimatı uygulamalarına başladı ve bu hizmet için herhangi bir komisyon alınmayacağını duyurdu.

Bankalar, yastık altında tutulan altınların ekonomiye kazandırılmasını sağlayarak, altın sahiplerinin kiralık kasa masraflarından da kurtulmasını amaçlıyor. Fiziki altın talebine yönelik yoğun ilgi üzerine birçok özel banka ve kamu bankası, fiziki altın teslimatı hizmetini sunmaya başladı.

Altın Bozdurma İşlemleri Hız Kazandı

Yapılan bu uygulama sayesinde yastık altında bekleyen altınlar ekonomiye kazandırılırken, kullanıcılar hesaplarındaki altınları istediklerinde hızla bozdurarak TL ya da döviz olarak kullanabiliyorlar.

Related Posts

Mehmet Şimşek’ten kamuda tasarruf açıklaması: Mali disiplinin pekiştirilmesi için gerekli tüm adımları atacağız

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında 145 kamu idaresine bağlı 1279 harcama birimini denetledi, aykırı 2 bin 160 işlem tespit etti

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Tarım arazileri toplulaşıyor yıllık 47 milyar TL cepte kalıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, çeşitli nedenlerle tarımsal faaliyet yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, şekilleri bozulmuş arazilerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi amacıyla “arazi toplulaştırması” yaptıklarını söyledi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.