Buğdayı kuraklık vurdu, çiftçi silaj desteği talep ediyor!

Edirne Havsa Arpaç Köyü Buğday Üreticileri Durumu Değerlendiriyor

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Arpaç köyünde yaşayan buğday üreticileri, kuraklık nedeniyle buğday tarlalarında verim kaybı yaşanacağı endişesiyle buğdaylarını silaj haline getirerek satmaya başladı. Üreticiler, buğday silajı için devlet desteği talep ediyor.

Üretici Tunay Aslan, durumu şu şekilde anlattı:

“Baktığınızda buğdayların durumu gerçekten içler acısı. İklim değişikliği nedeniyle normalin üzerinde geçen kış ve mevsim şartları, yağmurun yeterince yağmamasından dolayı bitkiler hastalandı. Kuraklık belirtileri arttı. Diğer tarlamız da aynı durumda. Hasat için bir ay kadar zaman olsa da bu zaman zarfında bitkiler tamamen kuruyacak. Başaklar verim kaybına uğradı, dolamayacak durumda. Şu an silaj olarak kullanıyoruz ama devlet sadece belirli yem bitkilerine destek veriyor. Eskiden buğdaya da destek vardı, ancak buğday silajı desteği şu anda kesilmiş durumda. Bu desteğin tekrar sağlanmasını istiyoruz. Çiftçilerimizin buğdayları zaten kurumuş durumda. Eğer buğdayları silaj olarak kullanıyorlarsa buğday silajı için de destek almalılar. Bu nedenle devletin üreticilere destek olmasını ve buğdayın yem bitkisi olarak silaj haline getirilmesi için destek vermesini talep ediyoruz.”

Bir diğer üretici Berkay Doğaner de durumu şu şekilde değerlendirdi:

“Hasat için bir ay kadar bir zamanımız var. Ancak buğdaylarımız şu an için kayıp durumda. Bu nedenle buğdayları silaj yaparak kullanıyoruz. Devletten bu konuda destek bekliyoruz.”

Related Posts

Borsa günü nasıl tamamladı? En çok hangi sektörler düşüş yaşadı (20 Haziran 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 101,35 puan artarken, toplam işlem hacmi 80 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,25, holding endeksi yüzde 1,09 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,07 ile metal ana sanayi …

İBB Meclisi’nden Kent Lokantası menüsüne zam kararı

Yüksek enflasyon karşısında alım gücünün eridiği koşullarda devreye alınan Kent Lokantaları uygulamasına devam ediliyor. Uygulama ile İstanbul Büyükşehi Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen ve temel ihtiyaç olan yemeğe erişim sorunu …

Dünyanın en pahalı evini bir Türk satın aldı: 130 milyon dolar verdi

2025 yılı itibarıyla Türklerin yurt dışından aldığı gayrimenkul sayısı, ilk kez yabancıların Türkiye’deki alımlarını geçti. Üstelik dünyanın en pahalı dairesi, 130 milyon dolara bir Türk milyarder tarafından satın alındı.

Avrupa’yı Hürmüz gerilimi vurdu: Gaz fiyatları yüzde 15 arttı

İsrail’in İran’a saldırısıyla başlayan Orta Doğu’daki çatışmalar, enerji piyasalarını sarstı. Hürmüz Boğazı’nda LNG sevkiyatına dair risklerin büyümesi, Avrupa’da doğal gaz fiyatlarını sadece bir haftada yüzde 15 yükseltti.

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, 9-15 Haziran döneminde günlük ortalama 1591 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti.

Bakan Bayraktar’dan İran’dan doğal gaz sevkiyatı açıklaması: Devam ediyorlar!

Bayraktar, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde düzenlenen, “Küresel enerji pazarı: Üretici ve tüketicilerin arasında dengeyi bulmak” başlıklı panelde konuştu. Enerji sektöründe uygun maliyetle arz güvenliğini sağlamayı …