Doğumunuz risk altına girmesin: Yöntem belirlemede uzmanlar neye dikkat ediyor?

Normal Doğum mu, Sezaryen mi: Uzmanından Değerli Bilgiler

Son yıllarda sıkça tartışılan bir konu olan normal doğum ve sezaryen arasındaki farklar hakkında Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ölmez önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Ölmez, doğumun fizyolojik bir süreç olduğunu vurgulayarak, normal doğumun doğanın kadına bahşettiği bir mucize olduğunu belirtti ve ekledi: “Ancak anne veya bebek sağlığını tehdit eden durumlarda sezaryen tercih edilmelidir”.

Normal Doğum: Kadın Vücudunun Doğal Süreci

Normal doğumun kadın vücudunun doğal bir süreci olduğunu belirten Doç. Dr. Fatma Ölmez, normal doğumun rahmin kasılmaları ve rahim ağzının açılması ile bebeğin vajinal yolla doğmasını içeren fizyolojik bir süreç olduğunu açıkladı. Normal doğumun sancılı bir süreç olduğunu ancak yönetilebilir olduğunu belirten Doç. Dr. Ölmez, doğum sürecini daha kolay ve konforlu hale getirebilmek için nefes teknikleri, ağrı kontrolü ve epidural anestezi gibi yöntemlerin kullanılabildiğini ifade etti.

Sezaryen: Hayat Kurtaran Bir Seçenek

Sezaryen doğumun da gerektiğinde hayati bir rol oynayabileceğini belirten Doç. Dr. Ölmez, bazı durumlarda annenin veya bebeğin sağlığı için sezaryenin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. Sezaryen sonrası normal doğumun mümkün olabileceğini ancak belirli şartlara bağlı olduğunu belirten Doç. Dr. Ölmez, bu sürecin hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

İki Doğum Arasında En Az İki Yıl Olmalı

Anne sağlığının korunması ve bebeğin hakkının gözetilmesi için iki doğum arasındaki sürenin önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Ölmez, iki gebelik arasında en az 2-3 yıl sürenin ideal olduğunu ifade etti. Sezaryen sonrası normal doğum yapacak hastaların uzman hekim tarafından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Ölmez, hastaların doğru bilgilendirilmesi ve doğuma fizyolojik olarak hazırlanmasının önemini vurguladı.

Doğumun Sağlıklı Olması Önemli

Doç. Dr. Ölmez, doğumun sadece bir bebeğin dünyaya gelmesi değil aynı zamanda kadının annelik kimliğine adım atması anlamına geldiğini vurgulayarak, doğumun sağlıklı ve güvenli olmasının öncelik olduğunu belirtti. Kadınların normal doğum yapma kapasitesine sahip olduklarını hatırlatan Doç. Dr. Ölmez, doğum sürecinde kadınlara verilen eğitimlerin önemine değinerek, doğumun kadın vücudunun doğal bir süreci olduğunu ve hekimler olarak bu sürece destek olduklarını ifade etti.

Related Posts

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.

Hep yorgun, kızarık gözleriniz mi var? Nedeni en yaygın hastalık olabilir

Kuru göz hastalığı, gözde batma, yanma, kızarıklık ve bulanık görme gibi belirtilerle yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Tunç, kuru gözün nedenlerini ve kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine dava açıyor. Türk Psikologlar Derneği (TPD) konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.