Fındık üreticilerine “dengeli gübreleme yapın” önerisi

Fındık Üreticiliğinde Doğru Gübreleme Yöntemleri

Samsun Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sağlam, fındığın bölge ekonomisi için stratejik bir ürün olduğunu vurgulayarak, Samsun’da 1 milyon 249 bin 679 dekar alanda fındık üretimi yapıldığını ifade etti. Sağlam, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin doğru gelişebilmesi ve kaliteli ürün verebilmesi için bilinçli gübreleme yöntemlerinin önemini vurguladı.

Bitkilerin besin maddelerini köklerinden aldığını belirten Sağlam, gübrelemenin bitkinin kök dağılımına göre yapılması gerektiğini belirtti. Eğimli arazilerde gübrelemenin düz arazilere göre farklı olduğunu söyleyen Sağlam, gübrelerin bitkinin ihtiyaç duyduğu zamanda ve doğru şekilde verilmesinin verimlilik açısından önemli olduğunu ifade etti.

Fındık Bahçelerinde Gübreleme Zamanlaması

Sağlam, azotlu gübrelerin fındığın gelişiminde önemli olduğunu belirterek, toprak analiz sonuçlarına göre azotlu gübrelerin yılda iki kez toprağa verilmesi gerektiğini söyledi. Mayıs sonunda dip sürgünü temizliğinin de mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Sağlam, mikro element gübrelerinin eksiklikleri belirlendiğinde topraktan ve yapraktan uygulanabileceğini aktardı.

Fındık yetiştiriciliğinde bakım ve gübreleme işlemlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Sağlam, üreticilere doğru gübreleme yöntemleri konusunda bilinçli olmaları çağrısında bulundu. Sağlam, doğru gübreleme ile hem bu yılın hem de gelecek yılların verimi için önemli olduğunu belirterek, üreticilerin olumsuz etkilenmemesi temennisinde bulundu.

Related Posts

EBRD’den Antalya Havalimanı’na 315 milyon avroluk finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Fraport TAV Antalya Yatırım, Yapım ve İşletme AŞ’ye (FTA), Antalya Havalimanı için 315 milyon avro finansman sağlayacağını duyurdu.

Avrupa Birliği’nde 93 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya

Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya kaldı.

Merkez’in TL’yi koruma çabaları sonuçsuz: Fonlama maliyeti dudak uçuklatıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) fonlama maliyeti yılın zirvesine çıkarak yüzde 48,8’e yükseldi.

Altın yatırımcısına ‘Cuma günü’ uyarısı: Her şey değişebilir

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, cuma günü açıklanacak verilerin piyasalarda dengelerin değişmesine neden olabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. Memiş, piyasaların haftanın son işlem gününe kadar sakin bir seyir izlemesini beklediğini ifade etti.

Liste değişti: Tarım Bakanlığı sahte markaları ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Yeni listede peynirden zeytinyağına kadar birçok üründe taklit ve tağşiş tespit edildi.

Bankalara mesaj gönderildi: Merkez Bankası’ndan faiz hesaplamasına yeni düzenleme

Merkez Bankası, zorunlu karşılıklara ödenen faiz hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle politika faizi yerine ağırlıklı ortalama fonlama faizi esas alınacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir