Güney Koreli anne hükümetle karşı karşıya: Oğlu 50 yıl önce kayboldu, aramaktan hiç vazgeçmedi

Gizemli Kayıp Olayı Çözüldü: 50 Yıl Sonra Anne ve Oğul Kavuştu

Temmuz 1975’te Seul’de yaşanan gizemli kayıp olayı sonunda çözüldü. Choi’nin 3 yaşındaki oğlu, arkadaşıyla oynarken ilaçlama kamyonunun püskürttüğü böcek ilacını takip etmek için evden uzaklaştı ve geri dönmedi. Yıllarca süren arama çalışmalarına rağmen çocuğuna ulaşamayan anne, oğlunun yetkililer tarafından yurtdışına evlatlık verildiğini öğrendikten sonra hukuki süreç başlattı.

Choi, başkent Seul ve çevresindeki tüm polis karakollarını dolaştı, Güney Kore’nin önde gelen evlat edinme kurumlarından biri olan Holt Children Services acentesine düzenli ziyaretlerde bulunarak oğlunun fotoğraflarını bıraktığını ifade etti. Ancak tüm çabaları sonuçsuz kaldı ve her seferinde olumsuz yanıt aldı.

Anne, sonunda DNA örneğini polis birimlerine teslim etti. Bu sayede oğlunun Aralık 1975’te kaybolduktan sadece beş ay sonra Norveç’e evlatlık verildiğini öğrendi. Anne, neredeyse yarım yüzyıl aradan sonra 2023’te, 52 yaşındaki oğluyla kavuştu.

HÜKÜMETİ MAHKEMEYE VERDİ

Choi, oğlunun Norveç’e evlatlık verilmesinin ardındaki sürecin Holt Children Services acentesi tarafından yapıldığını öğrendi. 1975’te kaybolan oğlunun bulunması için kurumun yasal sorumluluğunu yerine getirmediğini ve onu devlet kontrolündeki uluslararası evlatlık sistemine yönlendirdiğini iddia eden anne, Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nde dava açtı.

Güney Kore hükümetine ve Holt Children Services’e karşı dava açan Choi, ayrıca oğlunun kaldığı yetimhaneye yönelik bir dava açmaya hazırlanıyor. Kore’nin kayıp çocuklarıyla ilgili daha fazla detay ortaya çıktıkça güncelleyeceğiz.

KORE’NİN KAYIP ÇOCUKLARI

Güney Kore’den Batı ülkelerine evlatlık verilen yaklaşık 200 bin çocuğun oluşturduğu en büyük evlatlık diasporasında, çoğunluk kızlardan oluşuyor. 1970’ler ve 1980’lerde yapılan evlatlık verme işlemleri sırasında Kore, artan nüfus ve ekonomik politikaları nedeniyle yurt dışına evlatlık verme işlemlerini kolaylaştırdı.

Bu dönemde biyolojik aileleri bulunmasına rağmen yurt dışına evlatlık verilen pek çok kişi, Kore’deki ailelerine ulaşmada zorluk yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda Güney Kore Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu, Batı ülkelerine evlatlık verilen yüzlerce kişinin işlemlerinde usulsüzlük ve suistimal olduğunu tespit etti ve dönemin hükümetlerini sorumlu tuttu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Related Posts

Erdoğan’ın söz ettiği heyet ortaya çıktı! Tartışılan isim AA listesinde yer almadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin yeni bir komisyon kurduklarını duyurmuştu. Erdoğan’ın oluşturduğu 10 kişilik komisyonda hangi isimlerin de yer aldığı belli oldu. Kulislerde konuşulan ve tartışmaya neden olan Serap yazıcı Özbudun, komisyon listesinde yer almadı.

ABD’li rapçi Puff Diddy, rakibi Kid Cudi’yi öldürme planıyla suçlanıyor: Eski yardımcısı mahkemede konuştu

ABD’li rapçi Puff Diddy, rakibi Kid Cudi’yi öldürme planıyla suçlanıyor: Eski yardımcısı mahkemede konuştu

İmamoğlu: Cezaevinden bile metro yapım rekoru kırıyoruz

İmamoğlu, Metro İstanbul çalışanlarına teşekkür etti.

İstanbul’da film gibi soygun: 4 milyon lirayı gasbettiler

İstanbul’da bir bankadan 6 milyon lira çekerek başka bankaya yatırmak isteyen iş insanı Fırat Kızılgedik, maskeli şüpheliler tarafında gasbedildi. Kızılgedik’in içerisinde 4 milyon lira olan çantasını alarak otomobille kaçan şüphelilerden 3’ü yakalandı.

Yemen’den İsrail’e füze saldırısı

İsrail ordusu Yemen’den fırlatılan füzenin engellendiğini bildirdi.

70 gün oldu, onlarca tutuklu 205 zanlı var, iddianame yok

Ekrem İmamoğlu yaklaşık 70 gündür tutuklu, İstanbul’un 5 büyük ilçesinin Belediye Başkanları da Silivri’de, tam 5 operasyon düzenlendi, tutuklamalar dün de devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Demokrasiye Darbe’ broşürü hazırladı, suçlamalara yanıt verdi.