iPhone’ların önemli özelliği, Android’e de geliyor

Google Play Hizmetleri’ne Yeni Güncelleme: Android Cihazlar Artık Otomatik Yeniden Başlayacak

2024 yılının Kasım ayında iPhone’ların otomatik olarak yeniden başlaması, başta bir hata olarak değerlendirilmiş ve bu durum kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Ancak daha sonra, Apple’ın bu özelliği iOS 18.1 güncellemesiyle bilinçli olarak sunduğu ortaya çıktı.

Etkinlik dışı yeniden başlatma” adı verilen bu sistem, cihaz uzun süre kilitli kaldığında otomatik olarak yeniden başlatılarak güvenlik önlemlerini artırıyordu.

Apple’ın sunduğu bu özellik, şimdi Google tarafından da benimsenmiş görünüyor. Google Play hizmetlerine yönelik yayınlanan 25.14 güncellemesiyle, Android cihazlar da artık belirli bir süre boyunca kullanılmadığında otomatik olarak yeniden başlatılacak. Güncellemeye göre, üç gün boyunca kilidi açılmamış telefonlar otomatik olarak yeniden başlatılacak ve kullanıcıdan cihazın parolasını veya PIN’ini girmesi istenecek.

Bu güvenlik iyileştirmesinin yanı sıra, Google Play Hizmetleri’nin en son sürümüyle birçok yeni özellik ve iyileştirme de sunuluyor:

  • Cihaz bağlantısı optimizasyonları.
  • Cihaz konumu ve geçmişi ile ilgili güncellemeler.
  • Güvenlik ve gizlilik iyileştirmeleri.
  • Sistem yönetimi geliştirmeleri.
  • Google Cüzdan için yeni geliştirici özellikleri.

Bu gelişmeler, mobil güvenlik standartlarını yükseltirken, kullanıcıların veri koruma ve cihaz erişimi konusundaki deneyimlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. Hem iPhone hem de Android cihazlara entegre edilen yeni özellikler, güvenlik tedbirlerini bir adım öteye taşıyor. Önümüzdeki süreçte yeniden başlatma özelliğinin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

Related Posts

DJI Mini 5 sızdırıldı: LiDAR sensörlü kompakt drone geliyor

DJI’ın merakla beklenen yeni kompakt dronu Mini 5, beklenmedik bir şekilde Çin sokaklarında test edilirken görüntülendi ve drone dünyasında heyecan yarattı. DroneXL ve Jasper Ellens tarafından paylaşılan bu sızıntı, yeni modelin önemli teknolojik …

OLED stratejisi işe yaradı: LG’nin çeyrek kazancı belli oldu

 LG Display, 2025’in ilk çeyreğinde 6,065 trilyon won gelir ve 33,5 milyar won (23 milyon dolar) faaliyet kârı açıkladı. Şirket, böylece üst üste ikinci çeyrekte de kâr açıklamış oldu. Bu başarının arkasında ise şirketin OLED dönüşüm süreci yer …

Güneş’in bugüne dek çekilen en yüksek çözünürlüklü fotoğrafı çekildi

NASA ve ESA’nın Solar Orbiter yörünge aracı, yıldızımızın milyon derecelik atmosferini tüm ihtişamıyla göstermek için 200 adet ultraviyole görüntüyü bir araya getirdi. Ve işte ortaya çıkan büyüleyici sonuç…

Redmi Monitor G Pro, 27 inçlik modeliyle geliyor!

Xiaomi, oyunculara özel geliştirdiği yeni monitörü Redmi Monitor G Pro 27U modelini resmi olarak tanıttı. Önceki versiyona göre ciddi iyileştirmeler sunan cihaz, yüksek görüntü kalitesi ve teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Redmi Monitor G Pro …

Luksor Dikilitaşı’nın gizemi: Üzerinde bilinmeyen yedi yeni gizli mesaj bulundu

Mısır’ın görkemli tarihinin Paris’teki temsilcisi Luksor Dikilitaşı, üzerindeki karmaşık hiyerogliflerle binlerce yıldır gizemini koruyor. Ancak Mısır bilimci Dr. Jean-Guillaume Olette-Pelletier’in sıra dışı incelemeleri, anıtta daha önce fark edilmemiş yedi gizli mesajı gün yüzüne çıkardı.

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir