Kartalkaya’daki Yangın Sonrası Turizm Krizi: Yangın, Doluluk Oranlarını Yüzde 15’e Düşürdü

Bolu’da Turizm Sektörü İçin Çalıştay Düzenlendi

Kartalkaya Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciası, Bolu turizm sektörünü zor durumda bıraktı. Geçmiş yıllarda yüksek doluluk oranlarına sahip olan oteller, bu yılın Ramazan Bayramı’nda yalnızca %15 doluluk yaşadı. Bu durum üzerine tüm kurumlar harekete geçerek bir turizm çalıştayı düzenledi.

Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciaları sonrası, bölgede turizm sektörü büyük bir darbe aldı. Bu durumun etkilerini azaltmak adına yapılan turizm çalıştayına Bolu Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci ve otel işletmecileri katıldı.

Bolu her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlıyor, 10 bin yatak kapasitesine sahip ve 7 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ancak yangın sonrası otel doluluk oranlarının %90’lardan %15’lere gerilediği belirtildi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan anket çalışmasında, 200 otelde gerçekleştirilen anketler neticesinde sektör temsilcilerinin dokuz ana başlıkta toplandığı ortaya çıktı.

BTSO Başkanı Abdullah Alemdar, açılış konuşmasında “Bolu, 2 milyon turisti ağırlayan bir kent. Turizm sektörü Bolu ticaretinin yaklaşık %25’ini oluşturuyor. Ancak yangın sonrası turizm sektörünün bu şekilde etkilenmesi endişe verici. En son Ramazan Bayramı’nda yüksek doluluk oranlarından %15’lere geriledik. Durumun aciliyetini göz önünde bulundurarak bu toplantıyı düzenleme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan eksikliklerin ve yapılması gerekenlerin tespiti için bir yıl süre isteyerek, “Zaman kazanmamız gerekiyor. Turizm Bakanlığı’nın konaklama tesislerindeki riskleri belirleyip bir master plan hazırlamak için bir yıl süre vermesi durumunda, eksiklerimizi gidererek süreci durdurabiliriz” ifadelerini kullandı. – BOLU

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir