Öğrencileri okula kilitlediler

Proje Okullarındaki Atama Sürecine Tepkiler

Türkiye genelinde proje okullarındaki atama sürecine yönelik tepkiler artıyor. Çorum’da Özejder Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi’nde öğrenci, öğretmen ve velilerin tepkilerinin ardı arkası kesilmiyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin “Eğitim-İş’in basın açıklamasını izlememeleri” gerekçesiyle bina içinde kilitlendikleri ve okul bahçesine çıkamadıkları iddia ediliyor. Eğitim-İş sendikası ise konuya ilişkin açıklama yaparak duruma açıklık getirdi.

‘Utanç Verici Uygulama’

Eğitim-İş genel sekreteri Seher Ergin, konuyla ilgili yapılan suç duyurusuna işaret ederek, “Karşılaştığımız manzara, eğitimdeki keyfiyetin sadece atama süreçleriyle sınırlı olmadığını, yönetim anlayışına da kök saldığını göstermiştir. Bu utanç verici uygulama, anayasal haklara değil, en temel insan haklarına bile aykırıdır. Öğrenciler, kendi gelecekleri için söylenenleri duymamaları için kilit altına alınmıştır. Bu bir güvenlik tedbiri değil, açıkça baskı rejiminin bir parçasıdır. Bazı eğitim yöneticileri okulları bilgi merkezi değil, kendi otoritelerini koruma mekanizmaları olarak görmektedir. Bu, demokrasinin filizlendiği okullarda öğrencilerin fikirlerini ifade etme, tartışma ve toplumsal olaylara şahitlik etme hakkına zarar verir” dedi.

‘İnsan Onuruna Aykırı’

Ergin, öğrencileri kendi okullarında hapis hayatı yaşamaya zorlayan anlayışa karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Okul yöneticileri, yasaları, kolluk kuvvetlerini ve mahkemeleri geçerek çocukların ruh sağlığını tehlikeye atmıştır. Okullarda demokrasi, haklar ve özgürlükler konusunda öğrencilere rehberlik etmesi gereken yöneticiler, bugün tam tersine otoriter bir tavır sergilemektedir. Bu tutum, yalnızca yasalara değil, pedagojiye, eğitime ve insan haklarına da aykırıdır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

Yerinde Dönüşüm projesi bitti mi, uzatıldı mı? Yerinde Dönüşüm projesi son durum Temmuz 2025!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi, afetzedelerin ev ve iş yerlerini güvenli bir şekilde yeniden inşa etmelerine olanak sağlıyor. 30 Haziran 2025’te sona ermesi planlanan proje için başvuru süresinin uzatılıp uzatılmadığı, milyonlarca depremzede tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Yerinde Dönüşüm Projesi bitti mi, yoksa uzatıldı mı? 1 Temmuz 2025 itibarıyla projenin son durumu nedir?

“Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” Hatasının Anlamı Nedir ve Bu Sorun Nasıl Çözülür?

“Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” hatası anlamı ile merak konusu oldu. “Invalid meeting ID, please check and try again” ifadesi, “Geçersiz toplantı kimliği, lütfen kontrol edin ve tekrar deneyin” anlamına gelir. Bu hata genellikle çevrimiçi toplantı platformlarında (Zoom, Microsoft Teams, Google Meet vb.) bir toplantıya katılmaya çalışırken karşılaşılan yaygın bir sorundur. Peki, “Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” Hatasının Anlamı Nedir ve Bu Sorun Nasıl Çözülür? İşte, o ayrıntılar

Tekirdağ’da denize girmek yasak mı? Tekirdağ’da hangi ilçelerde denize girmek yasaklandı? Valilikten önemli duyuru

Tekirdağ’da denize girmek yasaklandı mı sorusu, hava muhalefeti nedeniyle merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM), Marmara Bölgesi için ’kuvvetli rüzgar’ uyarısında bulunmasın ardından Tekirdağ’ın denizlere kıyısı bulunan ilçelerinde bugün denize girmek yasaklandı. Peki, Tekirdağ’da hangi ilçelerde denize girmek yasaklandı? İşte, merak edilen o ayrıntılar

Bu hafta sonu sınav var mı, ne sınavı var? Cumartesi ve Pazar günleri hangi sınavlar yapılacak? 28-29 Haziran sınav programı…

28-29 Haziran hafta sonu sınav programı, ilgili oturumlara katılacak adaylar tarafından araştırılıyor. Adaylar yoğun hazırlık sürecinin ardından belirlenen takvim doğrultusunda sınavlara girecek. Bununla birlikte ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı sınavları hafta sonları belirlenen merkezlerde gerçekleştiriliyor. Oturumlara ve sınav merkezine vaktinde ulaşmak isteyen adaylar Cumartesi ve Pazar günü sınavlarını araştırıyor. Peki bu hafta sonu sınav var mı, ne sınavı var? Cumartesi ve Pazar günleri hangi sınavlar yapılacak? İşte 28-29 Haziran sınav programı…

Özel Sektör öğretmenleri özlük haklarının verilmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor

İstanbul’daki Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası binasından Ankara’ya yola çıkan öğretmenler, “İnsanca çalışacağız, öğretmenliği yaşatacağız” dedi. Güvencesiz koşullarda, düşük ücretlere çalışan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın patronların insafına terk ettiği özel sektör öğretmenleri dün İstanbul’dan Ankara’ya yürümeye başladı.