TikTok ile kritik görüşme: Hangi yaş grubu için sosyal medya yasağı geliyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Çocukları Dijital Dünyanın Risklerinden Koruyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocukları ve gençleri dijital dünyanın tehlikelerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam ettiklerini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Uraloğlu, ByteDance/TikTok Devletlerle İlişkiler ve Kamu Politikaları Türkiye ve Levant Bölge Başkanı Fatih Kafadar’ı kabul etti. Kabulde, sosyal medya alanında yürütülen önemli çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Uraloğlu, yaptığı değerlendirmede, “Sosyal medyada yaş sınırlamaları gibi konuları da içeren gençlerimizin dijital dünyada güvenli, bilinçli ve verimli bir şekilde bulunmalarını sağlamak amacıyla platformların sorumluluklarını ve işbirliği alanlarını geniş kapsamlı olarak ele aldık” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Uraloğlu, dijital dünya ve sosyal medya kullanımının büyük fırsatlar sunmasının yanı sıra ciddi riskler içerdiğine de dikkat çekti.

YAŞ GRUPLARINDA 13-16 YAŞ AYRIMI

Siber zorbalığın, çevrim içi taciz ve uygunsuz içeriklerin gençleri en fazla etkileyen riskler arasında olduğuna değinen Uraloğlu, şunları belirtti:

“Bu konu, ciddiyetle ele almamız gereken bir mesele ve hükümet olarak, çocukların ve gençlerin dijital platformlardaki güvenliği öncelikli konularımızdan biridir. Gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için kararlılıkla çalışıyoruz.”

Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmede özellikle 16 yaş altı gençlerin sosyal medya kullanımlarına yönelik düzenlemeler üzerine detaylı istişarelerde bulunduklarını hatırlattı.

Sosyal medya kullanımında yaş sınırlarına yönelik kademeli düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Çocuklar için 13 yaşına kadar ayrı, 13-16 yaş grubu için ayrı düzenlemeler planlıyoruz. Bu çalışmalarla, zararlı içeriklere karşı daha etkin denetim mekanizmaları oluşturmayı ve dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

Paribu’nun 5 yıldızlı sponsorları arasında yer aldığı Money20/20 Europe sona erdi

Blokzincir tabanlı yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiren ve 2017’den bu yana kripto varlık alanının gelişimine öncülük eden Paribu’nun 5 yıldızlı sponsorları arasında olduğu Money20/20 Europe, 5 Haziran’da sona erdi. Finansal teknoloji sektörünün …

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta azaldı- 13 Haziran 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 104 milyar 403 milyon 751 bin lira azalarak 23 trilyon 45 milyar 999 milyon 47 bin liraya geriledi.

Gece başlayan saldırılar piyasayı hareketlendirdi: Euro yeni rekoru gördü, petrol fiyatları fırladı

İsrail’in İran’a saldırılara başlaması piyasaları da hareketlendirdi. Dün de tarihi zirvesini yenileyen euro bu kez 45.52 seviyesini gördü. Dolar 39.43 liraya çıktı.

‘Elektronik cihazları arıza yapanlar internet arama motorlarından servis aramasınlar’

Sahte yetkili servisler nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olması üzerine Ticaret Bakanlığı bir uygulamayı hayata geçirdi.

Yargıtay noktayı koydu: Yıllık izin alacaklarında süre azaldı

Yargıtay, yıllık izin ücreti alacaklarıyla ilgili önemli bir karar alarak zamanaşımı süresini 5 yıl olarak belirledi. Böylece uzun süredir tartışma konusu olan bu konuda netlik sağlandı. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç’ın aktardığına göre, Yargıtay’ın …

Fransız bankacılık devinden sabit coin hamlesi! Avrupa’da ilk olacak

Fransız banka Société Générale, dijital varlık iştiraki aracılığıyla halka açık, dolar destekli bir sabit coin piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Bankanın bu girişimi, onu Avrupa’nın stabil coin ihraç eden ilk büyük bankası konumuna getirecek.