Uzmanlar uyarıyor: Ketojenik diyeti ezbere uygulamayın

Ketojenik Diyet: Uzmanlardan Uyarılar

Son zamanlarda kilo vermek isteyenler arasında popüler hale gelen ketojenik diyet hakkında uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Ketojenik diyet, yüksek yağ, düşük protein ve çok az karbonhidrat içeren bir beslenme şeklidir.

Epilepsi Hastaları İçin Özel Bir Beslenme Modeli

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuba Kayan Tapan, sosyal medyada popüler olan diyetler hakkında uyarılarda bulundu. Her bireyin beslenme ihtiyacının farklı olduğunu belirten Tapan, karbonhidratı neredeyse tamamen keserek yüksek yağlı bir beslenme şekli tercih etmenin ciddi sağlık riskleri doğurabileceğinin altını çizdi. Özellikle kalp, karaciğer ve böbrek hastalığı olan bireylerin bu diyeti tek başlarına uygulamamaları gerektiğini vurguladı. Tapan, ketojenik diyetin aslında epilepsi hastaları için geliştirilen tıbbi bir beslenme modeli olduğunu ve nöbetleri kontrol altına almak amacıyla tasarlandığını belirtti. Bu diyetin epilepsi hastalarının nöbetlerini minimize etmeye ve sinaptik iletişimi sağlamaya yardımcı olduğunu açıkladı.

Sağlık Sorunlarına Davetiye Çıkarabilir

Tapan, ketojenik diyetin dikkatsizce uygulanması durumunda olumsuz sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Uzun süreli olarak uygulanması durumunda kolesterol seviyelerinin yükselebileceğine ve karaciğer fonksiyonlarının olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, aşırı doymuş yağ tüketiminin kalp damar sağlığını olumsuz etkileyebileceğini sözlerine ekledi.

Sahte İlaçların Denetimi Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı, internet ve sosyal medya üzerinde mevzuata aykırı ilaç satışı ve tanıtımı yapanların önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor. Yılın ilk 5 ayında 519 internet sitesine erişim engeli getirilirken, tüketicileri yanıltıcı beyanlarla toplum sağlığını tehlikeye atan 1150 siteye erişim engeli uygulandı. Sağlık Bakanlığı’nın talebiyle 2020 yılından bu yana aynı gerekçelerle 37.052 internet sitesinin erişimi engellendi.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Yanlış estetik müdahalelerin 5 tehlikeli sonucu

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sena İnal Aptoula, bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde yapılan estetik işlemlerinin risk taşıdığını belirtti.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.