Yasak aşkın tutku dolu serüveni: Anna Karenina

Anna Karenina: Tutkulu ve Trajik Bir Aşk Hikayesi

Lev Tolstoy’un klasik eseri Anna Karenina, 1870’ler Rusya’sında geçen tutkulu ve trajik bir aşk hikayesini ünlü koreograf Boris Eifman tarafından sahneye taşıyor.

Pyotr İlyiç Çaykovski’nin müzikleri eşliğinde, klasik bale teknikleri ve modern dansın harmanlandığı eser, dikkat çekici bir koreografi sunuyor.

Eifman’ın “psikolojik bale” üslubunu yansıttığı eserde, Anna Karenina’nın iç dünyasında yaşadığı sadakat, tutku ve kıskançlık duyguları, zarif ve güçlü dans diliyle anlatılıyor.

2005 yılında ilk kez sahnelenen Anna Karenina, dekor, kostüm ve hareketlerin uyumuyla 19. yüzyıl Rus aristokrasisinin atmosferini canlandırıyor ve aşk hikayesinin ötesinde insan doğasına, toplumsal baskılara ve bireysel çıkmazlara dair derin bir bakış sunuyor.

Yasak Bir Aşkın Tutku Dolu Serüveni

Boris Eifman, Tolstoy’un romanındaki yan hikayeleri dışarıda bırakarak Anna, Karenin ve Vronski üçlüsüne odaklanıyor.

Bu sayede, yaklaşık iki saatlik bale, yasak aşkın tutku dolu serüvenini ve yarattığı yıkımı yoğun bir şekilde izleyiciye aktarıyor.

Librettosu, romanın temel olay örgüsünü kısaltılmış ve yoğunlaştırılmış şekilde takip ediyor. Eserde Anna’nın trajik sonu, Çaykovski’nin Romeo ve Juliet fantezi-uvertürü eşliğinde izleyiciye duygu dolu bir deneyim sunuyor.

Dünyaca Ünlü Başyapıttan Prestijli Bir Bale

Eifman’ın kendi özgün koreografi dili, eseri alışılmadık derecede büyüleyici kılıyor.

Koreografisinde cüretkâr ve sembolik bir anlatımı benimseyen Eifman, izleyiciye duygusal ve etkileyici bir sahne deneyimi sunuyor.

Rus St. Petersburg Eifman Balesi İstanbul’da

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde, Boris Eifman’ın Anna Karenina balesi Türk Telekom Opera Sahnesi’nde sahnelendi.

Gece, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk’ün Eifman Balesi ve eser hakkında yaptığı konuşmayla başladı ve etkileyici performansın uzun süre alkışlanmasıyla sona erdi.

Dekor tasarımı Zinovy Margolin, kostüm tasarımı Vyacheslav Okunev, ışık tasarımı Gleb Filshtinsky imzalı eserde, Maria Abashova, Artyom Lepkov ve Dmitry Krylov gibi başarılı sanatçılar rol aldı.

Eser, 1 Haziran tarihinde bir kez daha sanatseverlerle buluşacak.

Related Posts

MEB, ‘Öğrenme Kaybını Giderme Projesi’ni hayata geçirdi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), deprem gibi çeşitli olumsuz olayların ardından meydana gelen öğrenme kayıplarının ilk olarak tespiti ve sonrasında giderilmesi amacıyla hayata geçirilen “Temel Eğitimde Öğrenme Kayıplarının Giderilmesi ve Öğretimin Güçlendirilmesi Projesi”ne ilişkin Eğitim Bilişim Ağı’ndaki (EBA) içerikler, öğretmenlere rehberlik ediyor.

Arda Güler’in kramponu Bolu’da müzede sergileniyor

Arda Güler’in kramponu Bolu’da müzede sergileniyor

LGS giriş bilgileri açıklandı

LGS giriş bilgileri açıklandı

İmam hatipli öğrenci bursluluk sınavında birinci oldu

2025 ilköğretim kurumları bursluluk sınavında(İÖKBS) Selimpaşa AİHL yoğunlaştırılmış İngilizce 5. Sınıf proje ortaokulu öğrencisi Eymen Eralp Akyol tüm soruları doğru yaparak tam puan almış ve Türkiye 1.si oldu.

YÖKDİL 2 ne zaman yapılacak? YÖKDİL 2 sınav ve başvuru tarihi bilgisi

YÖKDİL 2 sınav ve başvuru tarihleri belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2025 ÖSYM sınav takvimi doğrultusunda birçok sınavın tarihi yayımlandı. 2025-YÖKDİL/2 başvuru ve sınav tarihi ÖSYM sınav takvimi ile belirlendi. İşte sınav tarihi!

E-Devlet mobil E-imza nasıl ve nereden alınır? E imza ne işe yarıyor?

e-İmza (elektronik imza), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları tarafından sunulan bir hizmettir. e-Devlet’e güvenli bir şekilde erişebilmeyi sağlar. E imza nasıl ve nereden alınır? E imza ne işe yarıyor? İşte, o detaylar