54 yıllık dev tersane icradan satışa çıktı: Atatürk’ün mirası da kurtarılmıştı

Çiçek Tersanesi, İcradan Satışa Çıkıyor

Türkiye’nin önemli gemi inşa sanayi kuruluşlarından biri olan Çiçek Tersanesi, uzun süredir devam eden mali sorunlar nedeniyle icra yoluyla satışa sunuluyor. İstanbul Tuzla’da bulunan ve 1971 yılında faaliyete geçen tersane, 12 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan açık artırma ile yeni sahibini bulacak.

1,68 Milyar Liralık Satış Fiyatı Belirlendi

İstanbul Anadolu 9. İcra Dairesi tarafından yürütülen süreçte, 40 bin metrekarelik alana sahip tersanenin satış fiyatı olarak 1 milyar 680 milyon TL belirlendi. Bu fiyat, kuru havuzlar, vinçler, iskeleler, makineler ve üst yapı haklarını içermektedir.

Yerli ve Yabancı Yatırımcılar İlgi Gösteriyor

Uzmanlar, Çiçek Tersanesi’nin mevcut teknik altyapısının, gemi inşa ve bakım-onarım faaliyetleri için tam teşekküllü olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, yerli yatırımcıların yanı sıra Orta Doğu ve Avrupa merkezli yabancı denizcilik firmalarının da satın alma sürecine ilgi gösterebileceği öngörülüyor.

Marka Hakları da Satışta

Tersanenin sadece fiziki alanları değil, aynı zamanda “Çiçek Tersanesi – Çiçek Shipyard” marka ismi de en az 1 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılıyor. Bu marka, uzun yıllara dayanan geçmişi ve prestiji ile dikkat çekiyor.

Atatürk’ün İstimbota Verdiği Önem

Çiçek Tersanesi, sadece ticari faaliyetleriyle değil aynı zamanda tarihi miraslara verdiği değerle de biliniyor. 2016 yılında Tuzla açıklarında bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” sözünü ettiği Kartal İstimbota, Çiçek Tersanesi’nde restore edilerek tarihe kazandırıldı.

İflas Süreci 2016 Yılında Başladı

Deniz Endüstri AŞ’ye bağlı olan Çiçek Tersanesi, 2012 yılından itibaren mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. 2016 yılında iflas başvurusu yapan şirketin borçları artarak devam etti ve faaliyetleri durma noktasına geldi. Tersane, bir süre İngiltere merkezli bir firma tarafından sınırlı ölçekte işletilmeye devam edildi.

Açık Artırma Tarihi: 12 Temmuz 2025

Çiçek Tersanesi’nin satışı için belirlenen ilk açık artırma tarihi 12 Temmuz 2025. Satış işlemi, açık artırmanın ardından pazarlık yoluyla da devam edebilecek. Tersane, denizcilik sektöründe önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Rekabet Kurumu yapılan ihlalleri yapay zeka ile belirleyecek

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, şirketlerin artık fiyatları algoritmalarla belirlediğine, fiyat sabitlemesi gibi ihlallerin otomatik gerçekleştirildiğine işaret ederek, “Yapay zekayı kullanarak, karşı denetimi hayata geçirmeyi planlıyoruz”​​​​​​​ dedi.

Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık turizminde Türkiye’nin 145 ülkeden insanı çektiğini belirtirken, 2028’e kadar yıllık 20 milyar dolar gelir hedefleri olduğunu söyledi.

ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı

Ayrıntılar geliyor…

Sigara fiyatları temmuzda uçacak! 65 lirası vergi…

Sigara ve alkollü içkilerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), yasa gereği her yıl ocak ve temmuz aylarında, son 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında artırılıyor. Yılın ilk 5 ayında ÜFE yüzde 12,92 oldu. Haziran verisiyle bu oranın yüzde 15’e …

CHP’li Aşkın Genç’in dinlediği yurttaş dert yandı

Hayatını kaybeden eşinden bağlanan emekli maaşıyla geçinmeye çalışan yaşlı kadın, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’e, “Maaş yetmiyor, yetişemiyorum. Tek başıma yaşıyorum. Cumhurbaşkanım herkese yardım ediyor, bize yardım etmiyor. Niye getirdin o …

Rusya o ülke ile nükleer enerji için işbirliği anlaşması imzaladı!

Rusya ve Mali, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı.